Ota avuksi asiantuntija

Yritysrahoituksen tarpeet muuttuvat yritystoiminnan eri vaiheissa. Rahoitusta tarvitaan esimerkiksi tuotekehitykseen, investointeihin, kaupallistamiseen ja lisähenkilöiden palkkaamiseen. Saat meiltä apua rahoituslähteiden kartoittamiseen, rahoituksen suunnitteluun sekä hakemusten tekemiseen. Julkisella rahoituksella voidaan olla tukemassa pk-yritysten kehittämistoimenpiteitä ja investointeja, kun yritys haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan.

Ely-keskuksen yrityksen kehittämisavustusta voidaan myöntää pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen. Kehittämisavustuksen avulla voimme tukea yrityksen kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luoda parempia edellytyksiä liiketoiminnallesi.

Yrityksellä tulee olla halua kokonaisvaltaiseen ja merkittävään liiketoimintansa kehittämiseen sekä valmiutta tarttua uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Yrityksellä saattaa olla tarve uudistaa liiketoimintaansa toimiakseen kannattavammin muuttuneilla markkinoilla tai parantaa kasvun ja kansainvälistymisen edellytyksiä. Kehittämisavustusta voidaan myöntää pk-yrityksille, joilla on kannattavan toiminnan edellytykset ja riittävästi omia resursseja kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Yritys rahoittaa kehittämishankkeesta vähintään puolet itse.

Eija Tabell-Jokelainen-ELY

Minä autan sinut alkuun!

Eija Tabell-Jokelainen

Yritysasiantuntija. Investointien ja kehittämistoimenpiteiden rahoitus, yrityksen kehittämisavustus

029 502 3546

Pauliina Hyyryläinen

Minä autan sinut alkuun!

Pauliina Hyyryläinen

Yritysasiantuntija. Investointien ja kehittämistoimenpiteiden rahoitus, yrityksen kehittämisavustus

0295 023 097

Sanna Karjalainen-ELY

Minä autan sinut alkuun!

Sanna Karjalainen

Yritysasiantuntija. Investointien ja kehittämistoimenpiteiden rahoitus, yrityksen kehittämisavustus, matkailu, kaivosteollisuus

029 502 3548

Minä autan sinut alkuun!

Anu Meriläinen

Yritysasiantuntija. Yritysten kehittäminen ja omistajanvaihdostilanteet.

0295 023 125

PK-yritysten rahoitusneuvonta, valtakunnallinen puhelinpalvelu arkisin klo 9-15 puh. 029 502 4800.

Maaseutualueella (Kainuussa kaikki muut alueet paitsi Kajaanin ydinkeskusta) sijaitsevat yritykset voivat hakea myös maaseudun yritystukia:

  1. yritystoiminnan kehittämiseen
  2. yritystoiminnan aloittamisen tai laajentamisen investointeihin
  3. kehittämisen tai investoinnin edellytysten selvittämiseen ja hakemisen valmisteluun.

Usean yrityksen ns. yritysryhmähankkeissa voidaan mm. rakentaa mikroyritysten tuotannollista yhteistyötä sekä tukea matkailua harjoittavien mikroyritysten matkailupalveluiden kehittämistä, markkinointia ja myyntiä.

Lue lisää:

https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/tuet/maaseudun-yritystuet/

Maaseuturahaston aluekartta (harmaille alueille maaseuturahaston tukea ei voi myöntää)

Minä autan sinut alkuun!

Pauli Tervonen

Yritysasiantuntija. Maaseudun yritystuet: investointituki, perustamistuki ja yritysryhmähankkeet.

029 502 3586

Maaseutualueella sijaitsevat yritykset voivat hakea yritysrahoitusta toimintansa kehittämiseen ja investointeihin myös paikallisilta LEADER yhdistyksiltä.

Leader-yhdistyksien kautta voi hakea investointitukea aloittaville ja toimiville yrityksille sekä myös osa-aikaiseen yrittäjyyteen. Leader -ryhmät neuvovat tukien hakemisessa sekä myönnetyn tuen maksujen hakemisessa. Oulujärvi LEADERin toiminta-alueena Kajaani lukuun ottamatta ydinkeskustaa, Paltamo, Puolanka ja Vaala. Elävä Kainuu LEADERin toiminta-alue on Hyrynsalmi, Kuhmo, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi.

Pirjo Oikarinen-Oulujärvi Leader

Minä autan sinut alkuun!

Pirjo Oikarinen

Toiminnanjohtaja. Leader-yritystuet

040 528 0483

Päivi Koivula-Oulujärvi Leader

Minä autan sinut alkuun!

Päivi Koivula

Hankeneuvoja. Leader-yritystuet, Hyrrä-neuvonta

040 563 2085

Paula Seppänen

Minä autan sinut alkuun!

Paula Seppänen

Toiminnanjohtaja. Leader-yritystuet

040 156 2210

Eeva-Liisa Kemppainen-EläväKainuuLeader

Minä autan sinut alkuun!

Eeva-Liisa Kemppainen

Hankeneuvoja. Leader-yritystuet, Hyrrä-neuvonta

040 774 2080

Kuntien yrityspalvelusetelit

Kainuun kunnilla on tarjolla yrityspalveluseteleitä. Kysy lisätietoja omasta kunnastasi.

Riittämätön pääoma kasvun rajoitteena?

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun, omistajanvaihdoksiin ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vientitakuita. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Ota yhteyttä Finnveran rahoitusneuvonnan palvelunumeroon 029 460 2580.

Rahoitusta yrityksen kasvuun mahdollistavat myös pankit. Vertailemalla eri pankkien tarjouksia, löydät yrityksellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon niin pienempään hankintaan kuin suuriin investointeihinkin.