Hyödynnä asiantuntijan apua

Miten yritys käytännössä perustetaan? Millaisia vaiheita yritystoiminnan aloittamiseen liittyy? Tähän kokonaisuuteen kuuluu paljon erilaisia hoidettavia ja selvitettäviä asioita, jolloin asiantuntijan apu on kullanarvoista. Yrityksen perustamiseen liittyvässä neuvonnassa arvioimme yhdessä liikeideaa, yritystoiminnan toimintaedellytyksiä sekä riskejä.

Yrityksen perustaminen alkaa liikeideasta

Yrityksen perustaminen on iso asia ja sitä onkin syytä pohtia huolella. Hyvin tehdyt pohjatyöt johtavat todennäköisemmin menestyvään liiketoimintaan. Sinulla voi olla vasta ajatus yrittäjyydestä tai selkeä liikeidea. Oma yritystoiminta voi lähteä liikkeelle myös yrityskaupan tai sukupolvenvaihdoksen myötä.

Asiantuntijamme auttavat sinua yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä, olipa kyse liikeidean potentiaalin ja kannattavuuden selvittämisestä, toimitilojen löytämisestä, liiketoimintasuunnitelman laatimisesta tai rahoituksen hakemisesta. 

Sinun ei tarvitse jäädä yksin monien kysymysten ja selvitystä vaativien asioiden kanssa, me olemme tukenasi. Olet tärkeässä roolissa, sillä jokainen uusi yritys on merkityksellinen myös alueellemme ja elinvoimallemme.

 • Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat

  Liiketoimintasuunnitelmassa (LTS) suunnitellaan myyntiä ja markkinointia, hahmotellaan tuotteiden hinnoittelua, arvioidaan tuotannon resursseja, tehdään henkilöstö- ja tuotekehityssuunnitelma sekä pohditaan patentteja ja riskianalyysejä. 

  Yritystulkista löytyy kaikki tarvittavat laskentaohjelmat, lomakkeet, sopimuspohjat sekä käytännön tietoa yrittäjille.

 • Sparraus

  Naisyrittäjien mentorointi

  Koodeja Naisyrittäjyyteen-hanke järjestää Pohjois-Pohjanmaan, Koillismaan ja Kainuun naisyrittäjilleoman mentorointiohjelma Kannustamon vuoden 2022 aikana. Mentoroinnissa toinen naisyrittäjä pääsee auttamaan toista naisyrittäjää. Mentoroinnissa on kyse tavoitteista, kehittämisestä sekä eteenpäin menemisestä. Mentorointi on oivallinen tapa jäsentää sekä kiteyttää omia tavoitteita ja sitä, kuinka niihin päästään.

  Yrityskummit

  Yrityskummi auttaa yrityksen perustamisessa ja rahoituksen etsimisessä ja on tukena kasvun edellyttämissä päätöksissä. Yrityskummi voi olla tukena myös erilaisten liiketoiminnallisten haasteidesi ratkaisemisessa.

  Mentorisi.fi

  Mentorisi.fi on Suomen Yrittäjien tarjoama, ilmainen jäsenpalvelu, josta yrittäjä voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa tai tukemaan jaksamisessa tässä poikkeuksellisen vaikeassa ajassa.

 • Rahoitusta alkavalle yritykselle

  Yritystoiminnnan aloittamienn voi vaatia myös ulkopuolisia rahoittajia. Oman pankin lisäksi on myös monia rahoitusmahdollisuuksia. Tutustu yleisimpiin aloittavan yrityksen rahoituslähteisiin.

 • Luvat ja ilmoitukset

  Ennen yrityksen rekisteröimistä ja yritystoiminnan aloittamista pitää varmistaa, mitä lupia toiminta tarvitsee.

  Tutustu tästä!

 • Koulutukset ja valmennukset

  Aloittaville yrittäjille järjestetään erilaisia koulutuksia ja valmennuksia.

  Jo toimiville yrityksille/yrittäjille on paljon erilaisia koulutuksia ja valmennuksia tarjolla.

 • Verkostoidu

  Verkostoitumalla vertaistukea ja uusia asiakkaita.

Perusta yritys -yritystarina: Brandana / yrittäjä Anna-Kaija Hurskainen
Maija Granqvist-TE

Minä autan sinut alkuun!

Maija Granqvist

Asiantuntija, yrityspalvelut. Aloittavan yrittäjän neuvonta, starttiraha

029 503 9033

Minä autan sinut alkuun!

Nina Vikkula

Asiantuntija, rekrytointi- ja yrityspalvelut. Rekrytointipalvelut, aloittavan yrittäjän neuvonta ja starttiraha.

029 504 5218