Omistajanvaihdos on ajankohtainen jopa 50 prosentille Kainuun yrityksistä seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Kehys-Kainuussa kiivain luopumisvaihe on käsillä juuri nyt, ja Kajaanin seutukunnan yrityksissä 3–5 vuoden päästä. (Lähde: Valtakunnallinen omistajanvaihdosbarometri 2015 ja 2018, Pk-yritysbarometri 2023).  

Omistajanvaihdosneuvonnalle on kasvavaa kysyntää ja siihen kysyntään vastaa myös Business Kainuun asiantuntijaverkosto. Tiiviissä yhteistyössä toimimme myös yksityisten palveluntuottajien kanssa, kuten asianajo- ja lakitoimistojen sekä tilitoimistojen kanssa. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat palvelujaan muun muassa yrityksen arvon määrittämisessä ja yhtiö- ja sopimusjuridiikan kysymyksissä. Yrityskauppaan tulee valmistautua huolella niin myyjän kuin ostajankin taholta ja sitä varten kannattaa hankkia asiantuntija-apua yrityskaupan läpiviemiseksi.  

Business Kainuu verkosto järjestää kevään 2024 aikana omistajanvaihdostapahtumia Business Konttorilla Kajaanissa.

Ensimmäinen tapahtuma järjestetään tiistaina 20.2.2024 klo 8:15-12:00. Tilaisuuden aiheena on ”Yritys myyntikuntoon”. Tässä tapahtumassa tarkastelemme yrityksen omistajanvaihdosta erityisesti yrityksen myyjän kannalta; mitä yrityksen myynnissä on otettava huomioon ja kuinka siihen on valmistauduttava.

Toinen Business Konttorilla järjestettävä tapahtuma on 12.3.2024, jolloin aiheena on yrityskauppa ostajan näkökulmasta, ”Yrityskaupan rahoitus”: mitä on huomioitava ostettavasta yrityksestä ja mistä on saatavilla rahoitusta yrityskauppaan?

Kolmas tilaisuus järjestetään 9.4.2024, jolloin aiheena on tilanne yrityskaupan jälkeen, eli ”Mistä yrityksen kasvu syntyy”?

Yrityksen omistajanvaihdos voi usein olla varsin hyvä vaihtoehto yrittäjyyttä suunnittelevalle. Ostaessaan jo toimivan yrityksen, yrittäjä saa jo niin sanotun valmiin kokonaisuuden, jota voi halutessaan lähteä kehittämään uusien kehittämissuunnitelmien mukaisesti.   

Toimiva yritys voi laajentaa toimintaansa yritysoston kautta. Yritysoston kautta voi tulla mahdolliseksi ostaa kilpaileva yritys, jolloin muun muassa markkinaosuutta voidaan kasvattaa, toimintaa voidaan laajentaa uudelle toiminta-alueelle tai lähteä mukaan aivan uudelle toimialalle.  

Kainuussa on apua saatavilla niin julkisen sektorin palveluverkostosta kuin yksityisiltä palveluntuottajilta. Ota yhteyttä Business Kainuun verkoston omistajanvaihdospalveluja tarjoaviin asiantuntijoihin, niin he ohjaavat sinua eteenpäin omistajanvaihdosprosessissa.

Kevään päätteeksi toukokuussa järjestetään Kainuun Yritysmarkkinat, jotka kokoavat yhteen yrityksen ostoa tai myyntiä suunnittelevat. Yritysmarkkinoille on tarjolla hyviä ostokohteita eri toimialoilta. Ostajien ja myyjien lisäksi paikalla on asiantuntijoita ja rahoittajia. Tarkempi ajankohta täsmentyy lähiviikkojen aikana.

Tervetuloa omistajanvaihdostapatumiin verkostoitumaan sekä kuulemaan ajankohtaista asiaa ja neuvontaa koskien omistajanvaihdoksia. Kenties siellä tulee loistava match niin myyjän kuin ostajan kohdattua toisensa.

Minä autan sinut alkuun!

Anu Meriläinen

Yritysasiantuntija. Yritysten kehittäminen ja omistajanvaihdostilanteet.

0295 023 125

Minä autan sinut alkuun!

Kari Heikkinen

Asiantuntija. Yrityspalvelut ja omistajanvaihdokset.

Puh. 0295 039 032

Seppo Räisänen-Kajaani

Minä autan sinut alkuun!

Seppo Räisänen

Yritysneuvoja. Uudet liikeideat, aloittavan yrittäjän palvelut, yritysten rahoitus ja investoinnit, kasvu ja kehittäminen

044 710 0115

Minä autan sinut alkuun!

Birit Oksman

Projektipäällikkö | Yrittäjyyden ja omistajanvaihdosten edistäminen osana oikeudenmukaista ja vihreää siirtymää -hanke

044 493 2622

Minä autan sinut alkuun!

Katri Roininen

Projektiasiantuntija | Yrittäjyyden ja omistajanvaihdosten edistäminen osana oikeudenmukaista ja vihreää siirtymää -hanke | Hankinnat Kainuussa haltuun HAKA -hanke

044 728 7102